Ga naar de inhoud

Julia Snijder docent Songwriting

  Julia

  Julia Snijder

  Docent songwriting

  Julia Snijder (23) is een zangeres, violist en songwriter. Ze studeerde klassiek viool aan de Jong Talent Klas van het Conservatorium te Zwolle. Dit combineerde ze met het schrijven van klassieke stukken voor orkest en blazers.

  Met ‘Pantha Rei’ won ze een Finale prijs van de Nationale Compositie Wedstrijd van het NBE. Naast componeren houdt Julia zich bezig met song writing en producing. Voordat ze aan haar huidige studie aan de Pop Department (Zang) van het Conservatorium van Amsterdam begon, studeerde ze twee jaar Jazz (Zang) in Amsterdam.

  Met haar Spaanse Roots begint Julia aan haar eigen project genaamd ‘Julia Sabaté’. Ook is ze onderdeel van het duo, Micah & Julia, waarmee ze in 2019 naar Nashville vertrokken voor een samen werking met Femke Weidema. (Een Grammy Winnende Songwriter en Producer) 1 EP, met een 2e op op komst later, staat ze te popelen om alles wat ze geleerd heeft de afgelopen jaren over te dragen aan gemotiveerde song writers die manieren zoeken om hun dagelijkse gedachten gang om te zetten in muziek die het beste bij hen past.