Ga naar de inhoud

Sweder docent drums en muziekproductie

    Sweder

    Sweder

    Drums & muziekproductie

    Hoi! Ik ben Sweder Al, en geef drumles bij de DMA. Ik volg al sinds mijn 7e drumlessen, en ben in 2019 begonnen aan mijn studie drums, aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam.  Vroeger speelde ik graag mee met liedjes van mijn favoriete bands. Tegenwoordig schrijf ik vooral muziek met mijn eigen bands, waarmee ik ook nummers opneem en veel mee optreed. Creativiteit, techniek en speelplezier staan centraal in mijn lessen. Verder probeer ik mijn lessen zo veel mogelijk af te stellen op de leerling zelf. Ieder persoon zit anders in elkaar en dit uit zich ook in de manier waarop iemand leert en muziek maakt. Afhankelijk van wat je wilt leren, stellen we leerdoelen op en een plan om die doelen te bereiken. Daarnaast zal ik je ook drumnotatie leren lezen als je dat nog niet kan, wat je enorm zal helpen met het lezen van drumboeken en bladmuziek. Hierdoor kan je je als drummer verder ontwikkelen, zowel in de les als individueel. Toch zijn mijn lessen vooral praktijkgericht: muzikaliteit en muziek maken staan voorop in mijn lessen, en ik probeer vooral veel te drummen met mijn leerlingen. Als drummer ben je de ruggengraat van een band. Daarom stimuleer ik mijn leerlingen al vroeg tot het ontwikkelen van een eigen sound en identiteit achter het drumstel. Dit helpt enorm met een eigen inbreng bij bands en het schrijven van muziek. In de lessen zullen we daarom ook aandacht besteden aan het maken van verschillende sounds en het bedenken van partijen voor nummers. Mocht je dat graag willen, dan kan ik je ook veel leren over ‘hybride drums’, het gebruiken van elektronische elementen bij de drumkit, en hoe je dit verder kan uitbreiden met het programma Ableton Live. Aansluitend bij het gedeelte sound, heb ik ook veel ervaring met het opnemen van muziek en het drumstel zelf. Tijdens de lessen kunnen we daarom ook het opnameproces induiken: hoe je microfoons plaatst bij een drumkit, wat voor soort microfoons je gebruikt, hoe je bepaalde drumsounds na kunt maken, et cetera. Ik deel graag mijn kennis en liefde voor drums met anderen en haal er plezier uit om mijn leerlingen te helpen om zich te ontwikkelen tot autonome, originele en passievolle drummers.